Vijf grote vragen bij het kiezen van een nieuwe boekhouder

Vijf grote vragen bij het kiezen van een nieuwe boekhouder

Wil u uw onderneming doen groeien? Een goede boekhouder kan u hierbij helpen, zelfs online. Weet u niet waar te beginnen? Misschien heeft u al een boekhouder en wil u weten of u juist gekozen heeft? Lees de gouden tips hieronder om u te helpen een boekhouder te kiezen.

Hoe een nieuwe boekhouder kiezen?

1. Waar staat uw onderneming?

Als u uw zaak nog aan het oprichten bent en hiervoor graag door uw boekhouder begeleid wordt, betaalt u hiervoor bij bijna alle boekhouders en accountants 1500 euro, plus btw, terwijl dat vroeger veel minder was. Dat komt door de nieuwe wet op vennootschappen en verenigingen die sinds 1 mei 2019 van toepassing is. Die wijzigde de voorwaarden met betrekking tot de oprichting van een BV of besloten vennootschap (voorheen een BVBA). Vooral het maken van het financieel plan is aan meer voorwaarden onderworpen. Burotim houdt echter de prijs hiervoor zoals vroeger op 750 euro, plus btw, en ziet het als een investering om samen met klanten te groeien.

Ook als u nog niet uit de eerste fase bent, kunt u berekenen hoeveel boekhoudkantoor Burotim voor uw onderneming zal kosten. Neem hiervoor contact op met ons.

2. Wat voor boekhouder heeft u nodig?

U heeft iemand nodig op wie u kunt rekenen en die uw verwachtingen exact invult. Denk dus eerst na over wat u precies wilt overlaten aan uw boekhouder. Wilt u bijvoorbeeld een basisboekhouding tegen een zacht prijsje? Ook fiscale vragen en advies? Of ongelimiteerde hulp bij uw boekhouding?

Burotim biedt drie boekhoudpakketten met deze opties, en alles ertussenin. Hoe werkt dat? Met de online offertemodule kiest u eerst het pakket dat het best bij u past – Basic, Pro of VIP – waarna u er naar believen extra opties aan kunt toevoegen. Zo betaalt u nooit teveel en heeft u precies wat u nodig heeft, bij elke stap die uw onderneming zet.

3. Wat is uw budget?

Onverwachte boekhoudkosten zijn het laatste wat u wil. Daarom heeft u nood aan transparantie en een boekhouder die u kunt vertrouwen. Met de aanpak van Burotim is dit alleszins het geval. Dankzij de online offertemodule bepaalt u vooraf precies hoeveel u maandelijks voor uw boekhouding zal betalen. Hierdoor krijgt u nooit een onverwachte factuur.

Benieuwd wat het prijsverschil is tussen uw huidige boekhouder en online boekhoudkantoor Burotim? Neem nu vrijblijvend contact op om uw voordeel te ontdekken.

4. Hoe wilt u samenwerken?

U wilt altijd en overal een duidelijk overzicht van uw onderneming en administratie binnen handbereik, ook van uw boekhouding. Een online boekhoudkantoor maakt dit perfect mogelijk. Met de app van Burotim kunt u zelfs vanop uw smartphone uw boekhouding raadplegen. Met een online dashboard bent u altijd op de hoogte van waar u financieel staat.

Door gewoon in te loggen, kunt u op elk moment uw cijfers en uw documentenarchief bekijken. U hebt uw financiële cockpit voortdurend ter beschikking op uw smartphone, tablet of pc. Een digitale assistent helpt u bij het ordenen, bewaren en zelfs het opmaken van uw facturen. Ook de opvolging van de vervaltermijnen van uw aankoop- en verkoopfacturen wordt ondersteund. De betaling van alle facturen kan u dan heel eenvoudig via uw smartphone doen.

Wilt u wel graag nog persoonlijk advies? Ook dat biedt een online boekhoudkantoor. U hoeft er alleen niet meer voor op de baan, het kan online via een videogesprek of een conference call.

5. Hoeveel tijd wilt u in uw boekhouding steken?

Houdt u zich graag bezig met uw papierwerk? Of denkt u eerder digitaal, zonder papieren rompslomp? Online boekhoudkantoor Burotim maakt een einde aan frustraties over papierwerk door u alles uit handen te nemen via een digitaal systeem.

U hoeft zelf geen papieren bij te houden of ze heen en weer te sleuren naar uw boekhoudkantoor. Als u in zee gaat met Burotim, uploadt u – manueel of automatisch – simpelweg uw documenten en facturen in de online software, waarna ze in een veilig en wettelijk online archief opgeslagen worden. Daarna mogen alle papieren in de vuilnisbak.

U kiest zelf hoeveel tijd u in uw boekhouding steekt: verkoopfacturen kunnen vanuit uw facturatiesoftware direct bij Burotim terechtkomen, uw leveranciers sturen ze rechtstreeks door, bankafschriften komen vanzelf binnen en ontvangsten en betalingen worden meteen op de juiste facturen geboekt, uw medewerkers kunnen hun onkostennota’s in digitaal formaat uploaden,…

Met een boekhouding die gemakkelijk, snel, transparant en efficiënt verloopt, hebt u meer tijd voor uw bedrijf, uw gezin en andere ontspanning.

Stel dus deze vijf grote vragen aan uzelf als u niet zeker bent welke boekhouder te kiezen, om te weten wat bij u zou passen en waarop u zich moet richten in uw zoektocht.

Benieuwd hoeveel uw vaste maandelijkse prijs bij Burotim zou zijn? Neem nu vrijblijvend contact op en ontdek uw voordeel.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief